Uszodai vegyszerek
Az uszodai vegyszerek a medencevíz fertőtlenítését végzik. Ezek helytelen adagolása káros hatással lehet a fürdőzők egészségére, ezért ajánlott a kézi vízelemző (tablettás, vagy lakmuszpapíros teszter) használata. A vízkezelés alapja a helyes 7.00 - 7.40 értékek közötti pH szint beállítása. Amennyiben a pH szint ezen értékeken kívül van, akkor a fertőtlenítőszerek (klór, vagy aktív oxigén) hatékonysága nem megfelelő.
A pH szintet pH csökkentő, vagy növelő granulátummal lehet beállítani. A medencevíz fertőtlenítését klórral, vagy - klórérzékenység esetén - aktív oxigénnel lehet végezni. Az algásodás kialakulásának megakadályozására az algaölő használata elengedhetetlen. Ha opálos a víz, ami azt jelenti, hogy a vízben lebegő szennyeződések annyira kicsik, hogy nem akadnak fenn a szűrőrendszerben, akkor ezek tömörítésére, nagyobb egységekké való formálására pelyhesítő szert kell a medencevízbe juttatni.